Simpel rokje met leuke "leftovers" en een fancy elastiek!

Simpel rokje met leuke "leftovers" en een fancy elastiek!

In deze blog krijg je een hele leuke tips wat je met het laatste stukje viscose, linnen of katoen kan doen die je nog hebt liggen! Koop er alleen een fancy elastiek bij en turn je stof om tot een heel leuk vlot rokje! Met een zeer nette afwerking!

Dit rokje maakte ik al veel vaker, vooral voor Mannon, uit restjes van mijn eigen projectjes. Maar toen ik afgelopen week een hele gave coupon overhield (1m.) die ik toch echt heel graag zelf wilde hebben.. *hihi...

Ik kreeg er zelfs twee rokjes uit! Kunnen we weer eens twinnen!! 

Hieronder ga ik uitleggen hoe je de rok en het elastiek in elkaar zet en mooi afwerkt! Je hebt geen patroon nodig. 

Gebruik een strook stof, van de roklengte die je wil hebben en minimaal 1.5x je taillewijdte. 
Dit kan je natuurlijk verdelen in twee losse stroken, waarbij je twee zijnaden krijgt. (deze stik je dan als eerste stap, het vervolg lees je hieronder).

Rimpel deze strook met twee rijgdraden. Dit doe ik door de naaimachine op de grootste steeklengte te zetten. Ik naai een rij op 0.5cm en de volgende rij op 1.5cm. *Indien je een lange strook hebt, kan je ervoor kiezen van naad tot naad te naaien zodat je minder kans hebt dat je rijgdraad breekt als je er zoveel stof overheen schuift. 

Rimpel de strook in (schuif de stof over je "rijgdraad"), niet tot je gehele taillewijdte maar een stuk zodat het elastiek nog wel aangetrokken moet worden tijdens het naaien. 

Elastiek

Naai het elastiek aan elkaar, waarbij je niet de uiteinden aan elkaar naait, maar je daar 1 à1.5cm overhoudt. 

Vouw het langere stuk elastiek om de naadwaarde heen

Vouw hem nu plat op je elastiek en naai kort op de buitenrand het elastiek vast aan de band. 

Speld nu het elastiek (met de verkeerde kant) op de binnenkant van je rok. Dit mag best aangetrokken worden. Ik markeer hier altijd middenvoor en middenachter op zowel het rokgedeelte als het elastiek zodat het een beetje eerlijk verdeeld wordt. 

Naai precies tussen de twee rijdraden je rok aan het elastiek met een stretch steek! 

Er mag nu geen stof over de rand komen van je rok komen. Knip deze kort langs je stiksel af. (een applicatieschaar is hier perfect voor, dan knip je niet snel gaten in het goede gedeelte) 

Vouw vervolgens het elastiek naar de goede kant en stik kort langs de rand je elastiek nogmaals vast met een stretch steek! 

Het elastiek ligt nu op de rok, hierdoor valt de stof "rechter" en netter naar beneden en zal dit veel chiquer afkleden. Het maakt optisch minder dik/kleed mooier af, dan wanneer de stof over de rand van het elastiek bolt met de "reguliere" techniek!  

Ook de binnenkant is nu netjes afgewerkt! Je ziet nergens meer naden. 

Alleen nog een rolzoomje en klaar is je super simpele, snelle rokje al! Zelf kies ik graag voor een rolzoompje met de locker, geeft net wat meer "zwier" aan je rokje.

Super leuk uit coupons of dat stukje stof dat je nog over had! Kijk snel eens onder het kopje elastiek op mijn website, ik heb een super leuk aanbod aan mooi taille elastiek! 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.