Lea hack

  • Geplaatst op
  • Door Nienke
  • 0
Lea hack

In deze blog vertel ik u hoe ik het Lea patroon heb aangepast zodat het een stoere gilet werd.

Toen ik het bericht ontving van Sofie, ontwerpster van Wisj patronen of ik mee wilde doen met de lancering van haar nieuwe patroon Lea caot voelde ik me vereerd. Ik reageerde eigenlijk direct enthousiast met JA!!! Alleen heeft Mannon al zoveel jassen dat ik twijfelde, welke jas ga ik er nu weer van maken??
(Tussenjas, winterjas?? Ik vind het dan nooit leuk dezelfde stof te gebruiken als uit het voorbeeld. hihi)

Die ochtend trok ik zelf een kunstlederen gilet over mijn jurk aan om hem net wat stoerder af te kleden, iets meer mijn stijl. Mannon direct; "ohhh mama wat mooi, dat wil ik ook"! Zo ontstond het idee de Lea coat aan te passen naar een stoer gilet. 

Hoe deed ik dat nu??

Eigenlijk vrij simpel... 

Ik liet de mouwen weg en voegde wat stoere details toe.. 

Ik naaide de voering en de beleg delen aan elkaar dat ik gelijke patroon onderdelen heb voor zowel buiten als binnenkant. Vervolgens naaide ik van de buitenstof de schoudernaden op elkaar en hetzelfde deed ik bij de voeringstof. 
Helaas ontbreekt een foto.. Voor jullie beeld; ik heb dus één heel voorpand en één heel achterpand.  

De rits, die totaal overbodig en niet bruikbaar is omdat de jas overlap heeft, zit er puur voor de stoere look in. Ritsen hebben namelijk geen overlap nodig en als je deze nu dicht zou doen zou de maat dus helemaal niet meer kloppen omdat hij dan veel wijder wordt. 
Deze rits zette ik in net onder de valling van de kraag, eerst op de buitenstof. Rekening houdend met het stukje dat om zou slaan naar binnen omdat de voering korter is. 

Toen ik ook de kraag had voorbereid en op de buitenstof had gestikt met een hulpstikseltje legde ik de complete voering op het buitenpand met de rits en de kraag tussen hen in. 
Ik naaide eerst de binnenste ronding in de hals, de reverskraag tot onderaan de rits. 

Let op ik heb nog steeds de zijnaden niet gestikt!! Ik stik namelijk eerst 1 armsgat, voering en buitenstof op elkaar en trek hem vervolgens om door het gat zodat ik de goede kanten weer naar boven heb. 
Daarna wil ik het andere armsgat doen (dit heet de burrito methode) ik rol het overige vestje op zodat ik deze tussen de voering en buitenstof kan rollen om de goede kanten van het armsgat op elkaar kan leggen. 
Net als bij het andere armsgat kan je dan je pand weer omtrekken naar de goede kanten. De armsgaten zitten dan netjes dicht. 

Uiteindelijk stikte ik de zijnaden, voering en buitenstof met de goede kanten op elkaar en een de onderkant hetzelfde. Hier liet ik een keergat, om het gilet later compleet om te kunnen keren. (dit stik je met de hand dit aan het einde) 

Ik voegde riemlusjes toe en een centuurtje met een echte gesp voor een "bikerlook" en deed op de puntjes van de kraag siernieten. (die je veelal gebruikt voor spijkerbroeken) 

TADAAA.. Dan heb je je gilet! 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.