Hack #010 naar top

Hack #010 naar top

In deze blog vertel ik jullie, hoe ons patroon #010 super leuk te hacken is naar een snelle zomertop ipv jurk!

Vorig jaar brachten wij patroon #010 als snelle zomerjurk uit voor dames en kinderen! 

Een goed lopend patroon, waar we veel complimenten over kregen! Maar hoe leuk is het als je een gekocht patroon nog veelzijdiger kan gebruiken??! Daarom plaatsen wij zo af en toe een blog om jullie te inspireren, wat verder te denken dan alleen het basis patroon. 

Patroon #010 is geschikt voor rekbare en niet rekbare stoffen door de wat wijdere halsopening, de mouwtechniek ziet er heel gecompliceerd uit maar is eigenlijk vrij gemakkelijk! En toch fansy!!

 

Eigenlijk hoef je het patroon alleen maar te verlengen, omdat hij niet getailleerd is. Dit doe je namelijk bij de jurk versie met het elastiek. 

Nu is er wel één ding waar je rekening mee moet houden.... En dat zijn je heupen.. 
Over het algemeen hebben de meeste mensen de heupen iets breder dan de taille en we dragen onze shirts graag net iets eroverheen... (is dit niet het geval kan je onderstaande negeren en gewoon verlengen)

 

Ik verlengde het bovenstuk met 20/25cm en controleerde mijn heupwijdte. Deze is 104, dit deel ik door 4 omdat ik eigenlijk maar 1/4 patroon voor mij heb liggen.. Dus onderaan moest hij een breedte hebben van 26cm (en dat neem ik graag bij een niet rekbare stof iets ruimer, dus koos voor 28cm) 

Vanaf de taille, het punt waar je hem verlengd trek je een diagonale lijn naar de onderkant. Later heb ik hier een ronding in gemaakt met de rode stift, dat hij vloeiender loopt en je geen hoek krijgt.

 

Ik zit nu nog te twijfelen over een versie met een "ruffel" onderaan, dat ik het elastiek behoudt maar dan een soort wijdere strook eronder maak, zoals een stroken rok.. Wie is daar benieuwd naar?? Laat het weten in de reacties en dan maken we nog een vervolg blog voor je! 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.