Pattern hack, patroon #001

  • Geplaatst op
  • Door Nienke
  • 0
Pattern hack, patroon #001

Bij de opening lanceerde ik twee patronen, waaronder een heerlijke simpele basistrui, #001. Inmiddels heb ik al meerdere "hacks" op dit patroon uitgevoerd en die zal ik middels deze tutorial uitleggen! Zo kun je dit basispatroon veelvuldig gebruiken.

Bij de opening lanceerde ik twee patronen, waaronder een heerlijke simpele basistrui, #001. Inmiddels heb ik al meerdere "hacks" op dit patroon uitgevoerd en die zal ik middels deze tutorial uitleggen! Zo kun je dit basispatroon veelvuldig gebruiken.

De eerste hack die ik deed was het weglaten van de mouwen, ik liet de mouwen weg en zette er een boordje langs, voor een nette afwerking. Deze hack gebruikten we in de workshop 3D letters naaien, die ik vanwege groot succes in de zomervakantie weer ga herhalen. 
Het weglaten van de mouwen en het toevoegen van een boordje is niet heel spannend. Je moet alleen opletten in de oksel dat hij strak genaaid wordt. Als je heel secuur zou werken moet je eigenlijke geen heel rond boordje maken maar een hoekje erin, alsof het een V hals is. Maar hier was ik te lui voor en dit werkte verder prima, als je even extra oplet.

Afgelopen week heb ik de hele week zitten piekeren hoe ik een shirt kon namaken die een vriendin van mij aan had toen ze op visite kwam. Een heerlijk oversized shirt met opgerolde mouwen die een vlotte en sportieve look gaf. Tot ik ineens bedacht, waarom niet met mijn eigen patroon??! 

Hetgeen dat ik namelijk zo leuk vond was dat de schouders wat afhingen en er geen mouwkop in zat, precies zoals bij mijn trui patroon. Dus ik ging aan het testen…

Zoals je ziet zijn de panden recht, er zit geen taille in, wat betekent dat je het patroon gewoon onderaan kan verlengen. De trui komt ongeveer op je broek boord, bij een wat hogere broek maar een t-shirt wil je wat langer hebben zodat je hem eventueel ook in je broek kan steken. Ik verlengde de panden met 12 cm. (nam 2 cm boord)

De mouwen korte ik in naar 22 cm maar moest nu wel vaak rollen, ik zou de volgende keer lengte 18cm nemen, misschien zelfs 16cm. Hoe langer, hoe nauwer hij onderaan wordt en hij gaat trekken met oprollen. Iets mag, dat geeft een leuk effect, maar meer dan dat hij nu bij mij doet vind ik niet mooi. Dit is al net kiele, kiele *grinnik.

Wat ik een leuke toegevoegde waarde vindt is dat het halsboordje krap aan de hals zit. Leuk als het zo oversized is maar dat de hals wel mooi aansluit. Vind je dit niet leuk, uitdiepen van een hals kunnen we allemaal toch *grinnik
Mijn tricot had genoeg rek om het originele patroondeel kon gebruiken voor de hals, ik hoefde hem niet opnieuw te berekenen maar dat ligt natuurlijk aan het rek percentage.

De mouwen heb ik onderaan nog even over de naad vast gezet zodat hij niet constant af zou rollen. Bovenaan zou ik dat nog met een blinde steek kunnen doen, hier zit namelijk geen naad. Maar eerst eens kijken hoe het nu blijft zitten! 

Ik vind het een enorm tof model geworden! Hier gaan er weer meer van komen! Heerlijk ook op een broek!!

Hier combineerde ik het met de strokenrok die ik laatst al een keer maakte voor een blog voor iemand anders. De rok is een gratis patroon! Mijn trui patroon is nu de laatste week voor de actieprijs van 5.95 en zou vanaf 1 juni 8,95 kosten (voor een pdf document) Dit was de prijs die ik als openingsknaller had gezet, maar in juni heb ik het eerste kwartaal er alweer op zitten in mijn eigen winkel/atelier en zou de prijs “normaal” worden. 

Hieronder nog enkele foto’s, waarbij ik hem even los over de rok draag om de lengte goed te laten zien.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.